Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

WMGIC x NATO Dezenformasyonla Mücadele Yarışması’nda Öğrencilerimizden Büyük Başarı

05.11.2024
WMGIC x NATO Dezenformasyonla Mücadele Yarışması’nda Öğrencilerimizden Büyük Başarı
Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz, William & Mary Global İnovasyon Yarışması (WMGIC) ve NATO işbirliği ile düzenlenen etkinlikte “Temiz Enerji” kategorisinde birinci oldu.

İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, 1 Kasım 2024’te çevrim içi olarak düzenlenen “2024 WMGIC x NATO Dezenformasyonla Mücadele Yarışması”nda “Temiz Enerji” kategorisinde birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Öğrencilerimiz ayrıca $500 ödül kazandı. 

William & Mary Global İnovasyon Yarışması (WMGIC) ve NATO işbirliği ile düzenlenen etkinlik, dünya genelinden öğrencileri dezenformasyona karşı yenilikçi çözümler geliştirmeye teşvik ediyor.

Yarışmada Aleyna Oruçoğlu, Zehra Nur Arık ve M. Furkan Arık’tan oluşan İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı, özgün ve etkili çözüm önerileriyle jüri tarafından dikkatle takip edildi. Bu uyumlu ekip çalışması, Temiz Enerji kategorisinde takıma birinciliği getirirken, kapanış töreninde sundukları projeyle de izleyicilerden tam not aldı. Bu başarı, küresel dezenformasyonla mücadelede gençlerin neler yapabileceğini bir kez daha gösterdi.  

Yarışmada Pek Çok Alanda NATO’nun Uygulayabileceği Stratejik Çözümler Ele Alındı

Yarışma boyunca Yapay Zeka, Halk Sağlığı, Rusya-Ukrayna Savaşı, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet, Terörizm, Temiz Enerji ve İnsan Hakları gibi pek çok alanda NATO’nun uygulayabileceği stratejik çözümler ele alındı. İbn Haldun Üniversitesi takımı, Temiz Enerji alanında geliştirdikleri yenilikçi stratejilerle uluslararası arenada fark yaratan çözümlerini sergileme fırsatı buldu.  

Tamamen öğrencilerin liderliğinde sürdürülen çalışmalar, takım koçları akademisyenlerimiz Doç. Dr. Ömer Faruk Erol ve Ar. Gör. M. Talha Kaan’ın katkılarıyla yeni alanlarda da sürdürülüyor. Bu kapsamda takım üyeleri, İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde yürütülen "İnsansız Hava Araçları Hukuku ve Politikası Araştırmaları" projesinde de aktif olarak görev alıyor ve benzeri alanlarda stratejik çalışmalara katkı sağlamayı hedefliyor. 

Öğrencilerimizin küresel sorunlara çözüm üretme, yaratıcı düşünme ve işbirliği içinde çalışma kabiliyetini bir kez daha ortaya koyan bu başarılarından dolayı Aleyna Oruçoğlu, Zehra Nur Arık ve M. Furkan Arık’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yarışma sonuçları ve süreç hakkında detaylı bilgi için WMGIC x NATO 2024 sayfasını ziyaret edebilirsiniz: https://www.wm.edu/offices/wholeofgovernment/wmgic_x_nato/wmgic_x_nato_2024/

Fotoğraflar